2018. augusztus 14., kedd

Masszázsmedencék vízkezelése


A masszázsmedencék vizét célszerű kéthavonta, vagy negyedévente teljesen lecserélni
Míg az úszómedencék, nagyobb kerti medencék, szabadtéri vizének fertőtlenítésére a klórtartalmú szerek a kifizetődőbbek, addig masszázsmedencék esetében bátran alkalmazhatjuk a drágább, de épp oly hatékony aktív oxigénes vagy brómos vízfertőtlenítőket is, így elkerülhető a kellemetlen klór-szag.
A vízfeltöltés után természetes, hogy be kell állítani a víz pH érékét (Dry Acid, Soda) és a fertőtlenítőszer szintjét (Brómtabletta, vagy Klór-granulátum).
Azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogy már a medence építés után, vízfeltöltéskor is kell alkalmaznunk bizonyos szereket, amelyeknek a feladata egyrészt, hogy eltávolítsa a lerakódásokat a falakról (Surface Cleaner), valamint, hogy a csőrendszert is átöblítsék, fertőtlenítsék (Klór-granulátumok).
A víz minőségét (fertőtlenítőszer koncentrációt, pH értéket) a vegyszerszintek optimális értéken tartásához 2-3 naponta vagy hetente kell ellenőriznünk, annak függvényében, hogy masszázsmedencét milyen gyakran használjuk.
Egyes fertőtlenítőszerek azonban csak a normál lerakódásokat tudják a masszázsmedence, jakuzzi rendszeréből kitisztítani, vagyis az esetleges nem rendeltetésszerű használat során keletkező lerakódásokat, nem képesek megfelelően feloldani.
Az elszennyeződött vízvezetékek illetve a hozzájuk csatlakozó szivattyúk folyamatos tisztítása, tisztántartása azonban egyéb, kiegészítő, alternatív víztisztítási módszerekkel megoldható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.